Friday, May 25th 2018, 1:12pm UTC+2

You are not logged in.

  • Login
  • Register

Search results

Search results 1-20 of 121.

Monday, May 21st 2018, 7:55am

Author: v01d

[Ozone] Bug: re-loading elf file looses attached commands to a bkpt

I see, But it is a little odd, as I don't think I ever saw other such tool which would loose these breakpoints. Say Eclipse : I don't see it loosing any break points, especially those that are not affected. (Say, break point at line 10 in main still stays at line 10 after any number of rebuilds ... ) Thanks

Thursday, May 17th 2018, 2:25am

Author: v01d

Using the same JLink simultaneously by couple of Sw clients

At the moment I only tried Ozone and JLinkExeCL at the same time. This is what Ozone seems has trouble with, doens't allow JLink commander connected , to the other core.

Monday, May 14th 2018, 4:33pm

Author: v01d

J-Link: Bad JTAG communication: Write to IR ... error

Hi, Note that I noted that in _some_ cases you get this issue. So I wouldn't expect you to hit every time the problem. I also noted that , from your screenshot, you don't seem to be using Segger provided JLink connect script ? - NXP_iMX7D_Connect_CortexM4.JLinkScript. I see you select the device in the command shell. In my connect I use the script - NXP_iMX7D_Connect_CortexM4.JLinkScript. I don't specify -device as you do, I just put Cortex-M4. ( as the script handles device connection anyway .....

Monday, May 14th 2018, 4:16pm

Author: v01d

Using the same JLink simultaneously by couple of Sw clients

But does Ozone support multi-core debugging ? Feels like that app sets a lock on the JLink ..

Monday, May 14th 2018, 4:15pm

Author: v01d

[Ozone] Bug: re-loading elf file looses attached commands to a bkpt

I think, the problem here is that it's lost the original break point which was set originally when project was loaded , before elf update. Why would one want to loose any setting at all just because the binary was re-built? IMHO it's not correct to loose any break points, or any actions attached to them..

Thursday, May 10th 2018, 7:38am

Author: v01d

[Ozone] Bug: re-loading elf file looses attached commands to a bkpt

Ozone 2.56.12 . You have set & attached commands to a bkpt in your project with Break.SetOnSrc, and Break.SetCommand. This works on project load. If elf file been re-built, and Ozone asks you if you want to reload it and you do, the command for the bkpt is lost and you have to re-load the project.

Thursday, May 10th 2018, 6:21am

Author: v01d

J-Link: Bad JTAG communication: Write to IR ... error

I'm on JLink V632b, target iMX7D, on M4 core. On some cases when trying to connect with JLink the device gets totally hardlocked, seems followed by SoC reset, with halt of main core, and total deadlock / not able to connect to target anymore with JLink. I see this trace: J-Link: Bad JTAG communication: Write to IR: Expected 0x1, got 0xF (TAP Command : 10) @ Off 0x5. Could not find core in Coresight setup After this I have to full reset the board. Any help on this ? JLink trace log : J-Link: Devi...

Thursday, May 10th 2018, 5:33am

Author: v01d

Using the same JLink simultaneously by couple of Sw clients

Is this possible? Yesterday I observed that, I can , using Segger GDBServer , connect & start debugging on one core , while, it seems ( as I'm not convinced ..) , I could also _same_ time, fire up JLinkExe and connect using same JLink to the other core, and do things like Halt & Go that other core, while still being able to debug through the GDBServer connected to the main core .(=one I'm busy with). This seems what I would expect & is awesome, but . . When I tried do this with Ozone (because it...

Thursday, May 10th 2018, 5:23am

Author: v01d

[SOLVED] Remote failure reply ...

Hi Nino, Sorry a bit delayed reply ( I was actually polling this thread yesterday xN times, but was carried away with testing .. ) Yes upgrading removed this issue. Thank you

Wednesday, May 9th 2018, 6:44am

Author: v01d

[SOLVED] Remote failure reply ...

On iMX7D, JLink v630k. Upload code & start successfully, and single stepping. At some point GDB / Segger GDBServer spits this Remote failure reply: EC1100200000000000000000EC1100209C030020A5A5A5A5A5A5A5A5D8110020A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5A5D81100205D292120842F212000000041 ... 02-00000000-00-00266079-0051: T8C977700 266:079 JLINK_ReadReg(FPS31) returns 0x00000000 (0000ms, 2054ms total) 01-0000000D-00-00266080-008C: $EC1100200000000000000000EC1100209C030020A5A5A5A5A5A5A5A5D8110020A5A5A...

Sunday, May 6th 2018, 5:59am

Author: v01d

FreeRTOS plugin likely crashing JLinkGDBServerCLExe ..

I'm on iMX7D, FreeRTOS v8, Segger J-Link package 6.30k I got this problem happens too often when I try to start the debug session, making me retry many times . After code upload & some initial setup (like register read, bkpts, ), the GDBServer app crashes/segfaults, and dumps core. (emailed to Segger .. ) From the traces on the system, and from the fact that disabling the RTOS library loading from GDBServer command line (remove -rtos) results in the problem going away . .(at least I haven't caug...

Monday, April 23rd 2018, 3:08am

Author: v01d

emStudio (3.34a) crashes on Linux Mint but works fine in Ubuntu VM on same system

Quoted from "DaveHarper" I looked at minidump-2-core but I don't think it would do anything more for me than WinDbg did. Like you pointed out, without the debug symbols there's not much of a chance to figure out what's going on. My only hope at this point is that Segger is able to come up with something in the dump file I sent them, or that a future release of either emStudio or Mint somehow resolves the problem. Dave I'm curious, can WinDbg deal with the dynamically linked executable for Linux...

Monday, April 23rd 2018, 2:57am

Author: v01d

[SOLVED] Ways of setting Starting Stack Pointer Value

Thanks Nino. Did it make it into the upcoming release? Issue closed.

Monday, April 23rd 2018, 2:53am

Author: v01d

[SOLVED] systemview systemview-2.52.1.x86_64.rpm is a broken install

Hi Nino, Thanks for that list. Coupled with the other discussion we had under J-Link forum, my thread on incomplete RPM spec, this issue is exhausted now and can be closed. I still believe Segger needs to fix the RPM specs, so that packages can actually be installed correctly out-the-box. Regards

Sunday, April 22nd 2018, 4:16pm

Author: v01d

emStudio (3.34a) crashes on Linux Mint but works fine in Ubuntu VM on same system

I would use minidump-2-core on their Linux dumps, and stay on Linux. With gdb on host. I'm not sure you would trace much without Segger giving you the debug symbols though. .. I think.

Sunday, April 22nd 2018, 2:15pm

Author: v01d

[SOLVED] iMX6UL - DDR initialization for u-boot

The required DDR (and other SoC init) can be requested from NXP directly, through support request. This been done before. (Or copied from provided U-boot init in the supplied BSP, if any.)

Thursday, April 19th 2018, 5:08am

Author: v01d

J-Link GDB debugging fails on NXP i.MX7 Cortex-M4 when running from OCRAM with cache enabled.

Quoted from "SEGGER - Nino" Hello, We received no answer from the customer so we have no information if that has been resolved for Niklas. Best regards, Nino Hi Nino, Do you have any solution for this, or can you confirm the problem? I reproduce the reported issue, by enabling / disabling cache for the memory in question. (Also, as I reported to Segger support, it's same issue without GDB, but with Ozone ) I've seen other reports that, it seems, ARM's D-Link debugger does not have similar issue...

Tuesday, March 20th 2018, 3:07am

Author: v01d

JLink broken Linux RPM install packages

Hi, Quoted However we will not include Qt dependencies in all our software. Instead there will be a white list of recommended Linux versions to use as reference. What I was trying to highlight and it may seem not understood, is that you don't have to include it, you have to specify in the RPM spec that it is required as a dependency. And thus the package manager shall either pull & install the dependency, or fail to install if not available. This is the main point, NOT that you need to include a...

Sunday, March 18th 2018, 2:54pm

Author: v01d

[SOLVED] Loading FreeRTOS plugin (*.so) with JLinkGDBServer

I'm trying to load the FreeRTOS pluing with the JLink GDB server. Using command: JLinkGDBServerCLExe -jlinkscriptfile myscipt -if jtag -device Cortex-M4 -endian little -speed 1000 -rtos GDBServer/RTOSPlugin_FreeRTOS.so I don't see any confirmation of the plugin being loaded. I *think*, there should be a trace coming with the rest of usual output, Loading RTOS plugin: %s... What am I doing wrong? I tried full path to the *.so too, no luck. I also don't get any error / warning trying to pass bogus...