Friday, December 15th 2017, 8:55pm UTC+1

You are not logged in.

  • Login
  • Register

maximevince

Beginner

Date of registration: Mar 20th 2017

Posts: 24

1

Tuesday, August 15th 2017, 2:34pm

[SOLVED] [Ozone] Window configuration is not kept

When saving a project in Ozone, closing Ozone, then launch it again, and open the saved project,
the window configuration is not kept.

-> The width of my windows (or "panels") is completely garbled every time again. They are set way too small, every time.

I am running Ozone on Arch Linux.

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 467

2

Monday, August 21st 2017, 4:23pm

Hello Maxime,

Thank you for your inquiry.
Is this happening on all Linux machines or only on the Arch Linux one you are using?
Are you using the latest Ozone version?

Best regards,
Nino

alfred-ai

Beginner

Date of registration: May 3rd 2017

Posts: 3

3

Monday, August 21st 2017, 4:57pm

This also happens on my Ubuntu 16.04.3 LTS (64-bit) setup with Ozone v2.46.

This post has been edited 1 times, last edit by "alfred-ai" (Aug 21st 2017, 5:00pm)


maximevince

Beginner

Date of registration: Mar 20th 2017

Posts: 24

4

Tuesday, August 22nd 2017, 9:55am

I only own Arch Linux machines, which make it hard to check on other configurations,
but it seems it least one Ubuntu user is having the same issue (thanks for reporting alfred-ai)

It has been happening ever since the earliest releases of Ozone, and I always upgrade to the latest version.

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 467

5

Tuesday, August 22nd 2017, 10:11am

Hello,

I just tried to reproduce the issue on a clean Ubuntu 16.04 install and could not recreate the problem you are seeing.
Would it be possible for you to test your setup on a clean Linux install with only Ozone installed?
Which Arch Linux version are you using?
Could you attach your .jdebug.user file from the folder you Ozone project is saved in?
Does the issue resolve after removing that file from the folder?
Are you using any "complex" window configurations as undocked/stacked windows etc.?

Best regards,
Nino

maximevince

Beginner

Date of registration: Mar 20th 2017

Posts: 24

6

Tuesday, August 22nd 2017, 11:13am

Hi Nino,

There is only one version of Arch Linux, since it's a "rolling release". So I am fully updated on the latest Arch Linux packages.

I have a .jdebug.user file attached to this post.
Deleting it does not solve the issue. I have re-created many different projects, in many different locations, and it does the same thing over and over.
I do use "complex" window configurations, e.g. I like to stack the "memory" view and the "local data" view.
These are still stacked when I open the project again, but the width of the windows is lost.

I have attached a "before" and "after" picture of a project, as well.
maximevince has attached the following images:
  • Screenshot from 2017-08-22 11-08-12 BEFORE.png
  • Screenshot from 2017-08-22 11-08-48 AFTER.png
maximevince has attached the following file:

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 467

7

Tuesday, August 22nd 2017, 3:10pm

Hello Maxime,

Thank you for the additional information.
We could pinpoint the source of the issue and it will be resolved with the next official release version V2.46b.

Best regards,
Nino

maximevince

Beginner

Date of registration: Mar 20th 2017

Posts: 24

8

Tuesday, August 22nd 2017, 4:00pm

Wow, that's fantastic news.
Thanks for the great support!

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 467

9

Friday, August 25th 2017, 5:41pm

Hello Maxime,

A new version (V2.46b) has been released and can be downloaded here: https://www.segger.com/downloads/jlink/.

Best regards,
Nino

maximevince

Beginner

Date of registration: Mar 20th 2017

Posts: 24

10

Tuesday, August 29th 2017, 5:33pm

Hi Nino,


I created a new project from scratch, to be sure.


I can confirm the windows I selected are still shown after re-opening,
however, their size is still wrong after re-opening...

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 467

11

Tuesday, August 29th 2017, 5:41pm

Hello Maxime,

Ok so we are half way there :D
Could you provide us again with before and after pics + your .jdebug and .user file?

Sorry for asking again but it seems like there were a couple of issues coming together here.

Edit: Could you try the following thing and tell me how it behaves?

In your .user file the entry:
"OpenWindow="Functions", DockArea=LEFT, x=0, y=0, w=181, h=385, FilterBarShown=1"
Please change it to:
"OpenWindow="Functions", DockArea=LEFT, x=0, y=0, w=400, h=385, FilterBarShown=1"
while Ozone was closed and after saving the new .user settings start the Ozone project again.
Is the window after start wide or narrow?

Best regards,
Nino

maximevince

Beginner

Date of registration: Mar 20th 2017

Posts: 24

12

Thursday, August 31st 2017, 10:36am

Hey Nino,

I have tried editting the .user file:
After me setting it to my liking, it was:

OpenWindow="Functions", DockArea=LEFT, x=0, y=0, w=470, h=326, FilterBarShown=1
OpenWindow="Call Stack", DockArea=LEFT, x=0, y=1, w=470, h=475, FilterBarShown

After re-opening Ozone, the window was smaller. When quitting the application, the file was modified to:

OpenWindow="Functions", DockArea=LEFT, x=0, y=0, w=214, h=326, FilterBarShown=1
OpenWindow="Call Stack", DockArea=LEFT, x=0, y=1, w=214, h=475, FilterBarShown

After editing the file manually again, and setting it to small window sizes:
OpenWindow="Functions", DockArea=LEFT, x=0, y=0, w=100, h=326, FilterBarShown=1OpenWindow="Call Stack", DockArea=LEFT, x=0, y=1, w=100, h=475, FilterBarShown
And then re-opening Ozone, it default again to the same "214" size (visually, and in the .user file):OpenWindow="Functions", DockArea=LEFT, x=0, y=0, w=214, h=326, FilterBarShown=1OpenWindow="Call Stack", DockArea=LEFT, x=0, y=1, w=214, h=475, FilterBarShown
The same goes for the "disassembly" window, or any other, by the way.
To me, it seems like Ozone is setting it's windows to some default values, before I get the chance to open a project (see screenshot)Then, when I click "Open Recent Project", the window sizes are not adapted to the values in that projects' .user file!
Thanks for looking into this!
maximevince has attached the following image:
  • Screenshot from 2017-08-31 10-36-16.png

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 467

13

Tuesday, September 5th 2017, 3:40pm

This issue has been resolved via PM.
A bug fix will be available with release version V2.46c.

This thread will be closed now.

Best regards,
Nino