Friday, May 25th 2018, 1:04pm UTC+2

You are not logged in.

  • Login
  • Register

joleon

Beginner

Date of registration: Jan 13th 2011

Posts: 5

1

Thursday, January 13th 2011, 10:23am

[SOLVED]SAM-ICE "target system has no power"

Hello,

I'm using JLink V4.22a and IAR Workbench5.4 to flash and debug a SAM7SE512 target. Everthing works fine except an annoying message box with the message "target system has no power". After confirming a few times the system works again. Often this messagebox appears when executing a Reset in the debugger.

JLink Control Panel shows a core voltage between 1.62V ... 1.75V.

Is it possible to suppress this voltage monitoring?

What are the voltage limits?

In which way can I adjust them?



btw: the same hardware with IAR4 does not show this problem.



Thanks a lot for any help

joleon

Beginner

Date of registration: Jan 13th 2011

Posts: 5

2

Monday, January 24th 2011, 2:26pm

nobody has ever seen this behaviour?

any ideas where to get further help on this issue?



regards

SEGGER - Alex

Super Moderator

Date of registration: Dec 18th 2007

Posts: 1,516

3

Monday, January 31st 2011, 9:11am

Hi,

we have fixed a related problem in the J-Link firmware,
so this fix should also solve your problem.
There will be a new patched release version later today, in which this problem has been fixed.

Which J-Link/SAM-ICE hardware version do you use?


Best regards
Alex

joleon

Beginner

Date of registration: Jan 13th 2011

Posts: 5

4

Monday, January 31st 2011, 10:21am

JLink HW-Version

hi Alex,



HW-Version of my JLink/SAM-ICE is V6.0 . I'm looking forward to test the newest version.

greetings

Joachim

SEGGER - Alex

Super Moderator

Date of registration: Dec 18th 2007

Posts: 1,516

5

Monday, January 31st 2011, 7:44pm

Hi Joachim,

We have built a patched release version (V4.22f) of the J-Link software & documentation package in which this problem has been solved.
Could you please give it a try and provide some feedback?


Best regards
Alex

joleon

Beginner

Date of registration: Jan 13th 2011

Posts: 5

6

Tuesday, February 1st 2011, 8:17am

works fine!

Hi Alex,

I just tried the new 4.22f and and it works fine - no more sporadic error messages saying "target system has no power". Thanks alot for this quick and helpful solution.

greetings

Joachim