Tuesday, June 27th 2017, 3:50am UTC+2

You are not logged in.

  • Login
  • Register

Dear visitor, welcome to SEGGER Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

dmon

Beginner

Date of registration: Apr 19th 2012

Posts: 2

1

Thursday, April 19th 2012, 10:09pm

SAM-PROG 2.4 no longer programs AT91SAM7X512 with JLINK v6.0 Firmware 2011 Feb 1 14:28.

I have recently updated to sam-ba v2.11 to program an ARM 9. This update prompted me to update my JLINK firmware, which I did and it works fine for the ARM 9. However, this no longer works with the SAM-PROG 2.4 I use for my AT91SAM7X512. The issue is that it will not Write to flash when I click the WRITE FLASH button.

Steps to recreate:

Start Sam-prog 2.4
select file
Click yes under Target Connect. The LED on the J-link flashes for awhile. The Active Connection in Sam-prog changes from 0 to 1.
When I click the WRITE FLASH button, nothing happens.


Sam-prog 2.4 and another JLINK that I have, with older firmware, will still program my AT91SAM7X512. So I know there is nothing different we my setup other then the firmware update.

Any ideas? other then firmware rollback.

thanks

SEGGER - Alex

Super Moderator

Date of registration: Dec 18th 2007

Posts: 1,505

2

Friday, April 27th 2012, 10:36am

Hi,

We have found and fixed the problem.
There will be a new beta version (V4.47c) later today in which this is fixed.


Best regards
Alex

dmon

Beginner

Date of registration: Apr 19th 2012

Posts: 2

3

Thursday, May 3rd 2012, 4:56pm

Thanks Alex that fixed my Sam-prog 2.4 issue.


Unfortunately, I can no longer program my AT91SAM9260 using Sam-ba 2.11. When I launch Sam-ba 2.11 I get the following error message:

"Write memory error @ address 0xFFFFFD00, word access: Memory access timeout."

If uninstall "Setup_JLinkArm_V447c.zip" and install "Setup_JLinkArmV446a.zip" and then roll back the firmware on my J-Link, Sam-ba 2.11 starts working again.

Do I need to do something special after installing 447c?

thanks,

David

SEGGER - Alex

Super Moderator

Date of registration: Dec 18th 2007

Posts: 1,505

4

Monday, May 7th 2012, 5:19pm

Hi,

Could you please check out V4.47d? It should fix the problem you are seeing.

Download-Link: http://www.segger.com/beta-software-version.html

Best regards
Alex