Monday, December 11th 2017, 11:52pm UTC+1

You are not logged in.

  • Login
  • Register

Dear visitor, welcome to SEGGER Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

bill.frank

Beginner

Date of registration: Mar 8th 2011

Posts: 9

1

Thursday, October 24th 2013, 7:59pm

[SOLVED] Upgrade Issue w/ STM32F103xB + IAR from 3.86d to 3.88c

We have been successfully running embOS on multiple STM32F103 processors but recently have some pains on a single processor when upgrading to the newest versions (3.88c).

The processor in question is a STM32F103RBH7 which is set in IAR 6.60.2.5507 as the family STM32F103xB and memory model STM32F10X_MD. We are using the embOS CMSIS setup files with the IAR "Use CMSIS" option. The only modification is changing the include for device.h to stm32f10x.h.

This setup was working wonderfully on our boards with embOS version 3.86d but we decided to upgrade to get the new reset configurations for timers/counters.

On our two other STM32 variants the new OS went in without any problems.

On the STM32F103RBH7 with the same files it immediately fails during the assembly startup code -- it never gets to main(). If we change the RTOS.h file to include OS_TASK_EVENT (so that it go back to OS_TASK_EVENT OS_U8) we can get through to main but as soon as we try call OS_CreateTimer_EX() the code hangs within the library.

Is there any new configurations we need to consider for this part? I looked through the BoardSupport for the STM32 but all the files are the same other than the Init and the differences between the CMSIS implementation and the STM32 specific are fairly major so I can't identify anything obvious.

Thanks in advance for your help

Bill Frank
MSA

This post has been edited 1 times, last edit by "bill.frank" (Oct 25th 2013, 5:23pm)


SEGGER - Til

Super Moderator

Date of registration: Nov 14th 2007

Posts: 261

2

Friday, October 25th 2013, 9:20am

Hello,

Quoted

Is there any new configurations we need to consider for this part?

No, the only major difference between this device and other STM32F103 devices is the flash memory size.
Could you please check if the linker file is set accordingly?

Could you please send us your project so that we can try to reproduce this issue?

Best regards,
Til

bill.frank

Beginner

Date of registration: Mar 8th 2011

Posts: 9

3

Friday, October 25th 2013, 5:23pm

Thanks. As soon as we looked at our ICF files we saw a problem. We had changed processors and we have custom memory ranges so we can have both application and bootloader. We updated the ROM when switching to the smaller processor but missed the RAM. Stupid. Thanks.