Friday, August 18th 2017, 4:17pm UTC+2

You are not logged in.

  • Login
  • Register

Dear visitor, welcome to SEGGER Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

RodolfoDias

Beginner

Date of registration: Mar 3rd 2017

Posts: 14

1

Wednesday, May 24th 2017, 8:27pm

At startup LCD display shows half the screen completely white.

Rarely right after the startup my LCD display shows half the screen completely white, the other half shows the software without problems. The main problem here is that to see this problem I have to initialize my hardware a lot of times, I don't have the exactly figures but maybe once every one hundred initializations. Once the display is initialized with the problem the software and the touchscreen work as expected. But I see a pattern that maybe can help me to understand what goes on when the problem happens.

The screen is always divided in half vertically with one half working and other in white. If this is a random bug, the screen would be white on diferent proportions horizontally or vertically;
The half section that does not show the software is always white. After a couple of tests I've noticed that the white color is the color when nothing is written on the pixel;
The bug is very rare. And even at this low probability, when this happens the problem is the same, half the screen on white color;

I am using a LPC1788 connected to a LVDS transmitter (DS90C383B) and then to my LCD (HDA700L-GHL - 7”, WVGA 800 X480 , TFT Color Graphics ,White LED Backlight).

Are there code blocks on the LCDConf.h file where I can force this error to happen?

Can someone give me an advice? Thanks.